Online therapie of telefonisch consult

Minerva Counseling biedt counseling ook online of telefonisch aan. Dit betekent dat vanuit thuis of op het werk, gebruik gemaakt kan worden van online hulpverlening. Als je een computer, tablet of laptop met microfoon en luidsprekers hebt dan kan je deze gebruiken voor therapie. De gesprekken vinden plaats via een AVG proof en goed beveiligd programma waar je gratis toegang toe krijgt na het maken van een afspraak. 

Geen reistijd of reiskosten
Online hulp is makkelijk omdat je geen reiskosten of reistijd naar de praktijk hebt. Daarbij is het een voordeel dat online hulpverlening voor iedereen met een beetje goede internetverbinding toegankelijk is. De kwaliteit van de hulpverlening is gelijk aan de kwaliteit die op locatie gegeven wordt als het gaat om therapeutische of ondersteunende gesprekken. Ook is een combinatie mogelijk van online en reallife contacten (mix).

Zorgverzekering?
Voor de zorgverzekeraar is het geen probleem dat sessies online gaan. Het gaat immers om de inhoud en kwaliteit van de gesprekken en niet om de manier waarop deze worden aangeboden. Je krijgt vaak een deelvergoeding voor counseling via de aanvullende verzekering verzekering onder het kopje psychosociale zorg.

Wat heb je nodig?

  • Een computer, laptop of tablet
  • Een goede internetverbinding
  • Een webcam of (ingebouwde) camera (indien je videocontact wenst)
  • Speaker en microfoon (ingebouwd of los) of koptelefoon met microfoon 
  • Chrome of Fire Fox als browser

Kosten
Een online therapiegesprek duurt gemiddeld een uur. Kijk voor tarieven hier.