Counseling (psychosociale therapie) en relatietherapie vallen niet onder de reguliere GGZ zorg maar onder psychosociale zorg. Het is psychologische zorg van hoge kwaliteit en persoonlijk maatwerk waar je zelf een keuze voor maakt. Er zijn in de aanvullende zorgpolissen vaak wel deelvergoedingen mogelijk bij daarvoor specifiek opgeleide en erkende therapeuten.

Tarieven per 1 januari 2020:

Tarief individueel therapeutisch gesprek   €  85,- per uur
Relatietherapie per uur  €  99,- per uur

Videobeeldbellen of Telefonisch consult

Individueel

 €  85,- per uur
Toeslag avondconsult (na 18 uur)  €  20,00
   
Tarief email of kort telefonisch consult  €  45,00 


De bedragen zijn inclusief BTW en worden afgerond per kwartier. Een sessie duurt gemiddeld genomen een uur. Andere gespreksmogelijkheden en kosten zijn mogelijk in overleg (anderhalf uur consult etc.). Een avondconsult is mogelijk om 19.30 uur of 20 uur op maandag, woensdag of donderdagavond. Hiervoor geldt een toeslag van 20 euro.

Psychosociale zorg heeft vaak een deelvergoeding in de aanvullende zorgpolis 
Minerva Counseling & Relatietherapie is geaccrediteerd via het NFG en de koepelvereniging RBCZ, geregistreerd onder AGB code  90060177. Mijn consulten komen vaak voor een deelvergoeding in aanmerking bij de zorgverzekeraar. Als counselor en relatietherapeut val ik onder de alternatieve en complementaire geneeswijzen onder het kopje psychosociale hulpverlening. In dit overzicht van 2020 vind je de aanvullende polissen die mijn consulten vergoeden. Raadpleeg vooraf je zorgverzekeraar als je wilt weten welke vergoeding er in jouw zorgpolis bestaat. 

Coulance regeling
Mocht je onverhoopt niet de goede polis hebben of zijn je vergoedingen onvoldoende? Dan kan je de zorgverzekeraar een coulance verzoek doen. Ik heb een voorbeeldbrief voor je indien nodig. Je kan dan alsnog een verzoek doen om een vergoeding van de zorgkosten. Soms kan het voor een zorgverzekeraar interessant zijn omdat psychosociale therapie goedkoper is dan GGZ zorg. Daarbij is er minder wachttijd om bij mij te starten en kan het voorkomen dat klachten ernstiger worden waardoor zorgkosten uiteindelijk enkel oplopen.

Geen aftrek van het eigen risico
Vergoeding via de aanvullende zorgverzekering kent géén aftrek van het eigen risico zoals bij reguliere zorg uit de basisverzekering wel het geval is. Het kan daarom aantrekkelijker zijn om zorg uit je aanvullende polis te pakken i.p.v. uit de basisverzekering, afhankelijk van je situatie.

WMO gecontracteerd 
Minerva Counseling is gecontracteerd voor WMO begeleiding voor inwoners van de gemeente Breda. Als je via de WMO hulp of begeleiding wilt kan je dit aanvragen via de gemeente Breda.

Vergoeding werkgever of eigen bedrijf
Werkgevers zijn regelmatig bereid de kosten voor coaching of therapie te vergoeden. Ze zijn er immers bij gebaat dat hun werknemers fit, vitaal en gezond zijn. Dit is goed voor de ontwikkeling van medewerkers en werkt preventief tegen ziekteverzuim. Ook scheelt het in de duur van het ziekteverzuim als iemand met overspannenheid of burn-out klachten tijdig behandeling krijgt. Goed functionerende medewerkers presteren beter, zijn meer gemotiveerd en zijn minder vaak ziek. De werksfeer, stressbestendigheid en de onderlinge werkrelaties verbeteren na coachingstrajecten. Teamcoaching is ook mogelijk. Voor ZZPers of bedrijfseigenaren is coaching of counseling een prima investering in jezelf of je medewerkers.

Vergoeding via belastingdienst
Coaching en training kunnen vaak als zakelijke kosten worden opgevoerd als aftrekpost. Informeer bij uw boekhouder of accountant voor mogelijkheden.

Annuleren van afspraak
Een afspraak kan kosteloos worden geannuleerd indien je buiten de 24 uur van de afspraak afmeldt. Indien een gemaakte afspraak geannuleerd wordt binnen 24 uur, worden er kosten in rekening gebracht van 50 euro omdat de plaats is gereserveerd en dan niet meer opgevuld kan worden. Wil je een afspraak annuleren dan dien je dit schriftelijk aan te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of via de digitale portal als je al klant bent bij Minerva Counseling.

0
0
0
s2sdefault