Counseling (psychosociale therapie) en relatietherapie vallen niet onder de reguliere GGZ zorg maar onder psychosociale zorg. Het is psychologische zorg van hoge kwaliteit en persoonlijk maatwerk waar je zelf een keuze voor maakt. Er zijn in de aanvullende zorgpolissen vaak deelvergoedingen mogelijk bij daarvoor specifiek opgeleide en erkende therapeuten. Minerva Counseling en Relatietherapie is geaccrediteerd voor deelvergoeding in de aanvullende zorgpolis. 

Tarieven per 1 januari 2020:

Tarief individueel therapeutisch gesprek   €  85,- per uur
Relatietherapie per uur  € 115,- per uur

Videobeeldbellen of Telefonisch consult

Individueel

 €  85,- per uur
Toeslag avondconsult (na 18 uur) per uur  €  20,00
Coaching vanaf  € 115,- per uur
Tarief email of kort telefonisch consult  €  50,00


De bedragen zijn inclusief BTW en worden afgerond per kwartier. Een sessie duurt gemiddeld genomen een uur. Andere gespreksmogelijkheden en kosten zijn mogelijk in overleg (anderhalf uur consult etc.). Een avondconsult is mogelijk om 20 uur op maandag, dinsdag of donderdagavond. Hiervoor geldt een toeslag van 20 euro per uur.

Pinautomaat
Na de afspraak dient er te worden afgerekend. Dit kan middels een pinautomaat in de praktijk. Er is geen wisselgeld aanwezig in de praktijk. Een pinbetaling heeft daarom de voorkeur. Er kan een IDEAL link verstuurd worden per mail die direct kan worden betaald. De factuur wordt verstrekt na het consult.

Psychosociale zorg heeft vaak een deelvergoeding in de aanvullende zorgpolis 
Minerva Counseling & Relatietherapie is geaccrediteerd via het NFG en de koepelvereniging RBCZ, geregistreerd onder AGB code  90060177. Mijn consulten komen vaak voor een deelvergoeding in aanmerking bij de zorgverzekeraar. Als counselor en relatietherapeut val ik onder de alternatieve en complementaire geneeswijzen onder het kopje psychosociale hulpverlening. In dit overzicht van 2021 vind je de aanvullende polissen die mijn consulten vergoeden. Raadpleeg vooraf je zorgverzekeraar als je zeker wilt weten welke vergoeding via je zorgpolis mogelijk is. Deze zal de AGB code willen en die is van mij als therapeut 90100574 en de AGB code van mijn praktijk is 90060177. Onderaan deze pagina vind je de overige gegevens van de praktijk.

Geen aftrek van het eigen risico
Vergoeding via de aanvullende zorgverzekering kent géén aftrek van het eigen risico zoals bij reguliere zorg uit de basisverzekering wel het geval is. Het kan daarom aantrekkelijker zijn om zorg uit je aanvullende polis te pakken i.p.v. uit de basisverzekering, afhankelijk van je situatie.

Coulance regeling
Mocht je onverhoopt niet de goede polis hebben of zijn je vergoedingen onvoldoende? Dan kan je de zorgverzekeraar een coulance verzoek doen. Ik heb een voorbeeldbrief voor je indien nodig. Je kan dan alsnog een verzoek doen om een vergoeding van de zorgkosten. Soms kan het voor een zorgverzekeraar interessant zijn omdat psychosociale therapie goedkoper is dan GGZ zorg. Daarbij is er minder wachttijd om bij mij te starten en kan het voorkomen dat klachten ernstiger worden waardoor zorgkosten uiteindelijk enkel oplopen.

Vergoeding werkgever of eigen bedrijf
Werkgevers zijn regelmatig bereid de kosten voor coaching of therapie te vergoeden. Ze zijn er immers bij gebaat dat hun werknemers fit, vitaal en gezond zijn. Dit is goed voor de ontwikkeling van medewerkers en werkt preventief tegen ziekteverzuim. Ook scheelt het in de duur van het ziekteverzuim als iemand met overspannenheid of burn-out klachten tijdig behandeling krijgt. Goed functionerende medewerkers presteren beter, zijn meer gemotiveerd en zijn minder vaak ziek. De werksfeer, stressbestendigheid en de onderlinge werkrelaties verbeteren na coachingstrajecten. Teamcoaching is ook mogelijk.

Voor ZZPers of bedrijfseigenaren is coaching een prima investering in jezelf of in je medewerkers en vaak aftrekbaar als bedrijfskosten. Informeer bij boekhouder of accountant.

Annuleren van afspraak
Een afspraak kan kosteloos worden geannuleerd indien je buiten de 48 uur van de afspraak afmeldt. Indien een gemaakte afspraak geannuleerd wordt binnen 48 uur, worden er kosten in rekening gebracht van 55 euro. Wil je een afspraak annuleren dan dien je dit schriftelijk aan te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of via de digitale portal als je al klant bent bij Minerva Counseling.