Tarief Counseling en Coaching

Tarief individueel therapeutisch gesprek locatie Breda  €  79,00 per uur
   
Zakelijke coaching anderhalf uur   € 125,-
Persoonlijk Zakelijk Coachingstraject 8 sessies   € 975,-
   
Relatietherapie per gesprek Breda  €  89,00 per uur
Pakket van 8 gesprekken van een uur relatietherapie  € 699,00
   
Tarief Online hulp via Skype, Chat of Telefoon Individueel  € 59,00 per uur
Tarief Email  € 29,50 per email


De bedragen zijn inclusief BTW en worden afgerond per kwartier. Een sessie duurt gemiddeld genomen een uur.

Individuele counseling wordt vaak vergoed via de aanvullende zorgpolis 
Minerva Counseling en Mediation is geaccrediteerd via het NFG en de koepelvereniging RBCZ, geregistreerd onder AGB code  90060177. Voor individuele counseling is vergoeding mogelijk via de zorgverzekeraar. Individuele counseling valt onder de alternatieve geneeswijzen onder de psychosociale hulpverlening en wordt vergoed via een groot aanvullende zorgverzekeringen. In dit overzicht van 2017 vind je de aanvullende polissen die de individuele counseling vergoeden. We kunnen samen kijken naar welke vergoeding er voor jou mogelijk is. 

Geen eigen risico!
Vergoeding via de aanvullende zorgverzekering kent géén aftrek van het eigen risico zoals wel het geval is bij de GGZ. De aftrek van het eigen risico geldt enkel voor zorg uit de basisverzekering en niet voor zorg uit de aanvullende polis. Het kan daarom aantrekkelijker zijn om zorg uit je aanvullende polis te pakken i.p.v. uit de basisverzekering.

Vergoeding Werkgever
Werkgevers zijn regelmatig bereid de kosten voor coaching of counseling te vergoeden. Ze zijn er immers bij gebaat dat hun werknemers fit, vitaal en gezond zijn. Dit is goed voor de ontwikkeling van medewerkers en werkt preventief tegen ziekteverzuim. Ook scheelt het in de duur van het ziekteverzuim als iemand met overspannenheid of burn-out in behandeling komt. Goed functionerende medewerkers presteren beter, zijn meer gemotiveerd, zijn minder vaak ziek. De werksfeer, stressbestendigheid en  de onderlinge werkrelaties verbeteren na coachingstrajecten. Eventuele teamcoaching is ook mogelijk.


Vergoeding PGB en WMO Coaching en Counseling
Heb je een persoonsgebonden budget (PGB) of een indicatie voor WMO hulp en thuisbegeleiding. Geef dit aan in het kennismakingsgesprek. Minerva Counseling is WMO erkend door de Gemeente Breda als psychosociaal zorgverlener als het gaat om begeleiding en coaching.

Vergoeding via belastingdienst
Coaching en training kan onder bepaalde voorwaarde voor 30 tot 50% afgetrokken worden als er sprake is van een leertraject met begeleiding (en dat is bij coaching vaak zo). Het moet dan gaan om een traject m.b.t. inkomstenwerving of verbetering op de arbeidsmarkt. Coaching om beter om te gaan stress of herstel begeleiding na burn-out, maar ook een cursus timemanagement valt hieronder. Er geldt een drempel van 250 euro en alles wat daar boven komt is (gedeeltelijk) aftrekbaar afhankelijk van de persoonlijke situatie. Voor bedrijven en ZZPers zijn er ook veel mogelijkheden om het als bedrijfskosten op te voeren, informeer bij de boekhouder of accountant.

Volgt u een training, opleiding, cursus, seminar of workshop die aantoonbaar leidt tot verdiepen van uw kennis, dan zijn dit zakelijke kosten die volledig aftrekbaar zijn. (bron: Belastingdienst)

0
0
0
s2smodern