We maken alleen nog maar ruzie als we samen zijn.
Er samen uit komen door beter leren communiceren en te de-escaleren.
Hoe moet het nu verder nu het niet meer goed gaat?
Relatiecounseling om te onderzoeken hoe jullie verder willen.
Hoe maken we het zo makkelijk mogelijk voor de kinderen?
Counseling en mediation als gezinsondersteuning in een moeilijke fase.
We praten nooit meer echt met elkaar en hebben vaak ruzie
Relatiecounseling herstelt de communicatie en leert ruzies voorkomen.
Minder stress in het gezin is fijner voor de kids.
Leer als ouders hoe je ook anders om kan gaan met spanningen.
Als emoties oplopen gaat het telkens fout tussen ons
Hulp en begeleiding bij problemen met angst, stress en boosheid.
Wat moeten we allemaal regelen als het niet meer lukt?
De dingen samen bespreken en vastleggen voor een betere toekomst.

Minerva counseling heeft zich gespecialiseerd in relatieproblemen en conflicten. Na de opleiding tot psychosociaal counselor heb ik aanvullende opleidingen gedaan tot basis mediator en familie mediator. Ik wilde me graag specialiseren in koppels die met hun relatie in zwaar weer gekomen zijn omdat je die kan helpen met hun problemen als de communicatie verbetert en er meer begrip en inzicht komt in elkaars gedrag en de relatiepatronen.

Stress door relatieproblemen
Stress in een gezin of bij scheiding geeft veel problemen. Als het niet goed gaat met de ouders dan ontstaan er spanningen bij de partners en bij de kinderen. Er ontstaat wrijving in de manier van omgaan met elkaar. Wat eerst positief opgevat werd, kan negatief opgevat worden. Woorden en zinnen krijgen een andere lading en iets kleins kan zomaar een aanleiding zijn tot een emotionele uitbarsting of explosie. Vaak zeggen iemand dan: "toen ze dat zei, toen knapte er iets bij mij van binnen" of "vanaf dat moment was ik bang dat hij me elk moment zou verlaten". Het gevolg is dat er veelvuldig ruzies ontstaan en dan komen de partners er niet meer samen uit. "We maken alleen nog maar ruzie" verzuchtte laatst een koppel. "Het lijkt wel alsof alles een reden is om boos op elkaar te zijn en het gaat maar door". Partners gaan zich onzeker voelen over elkaar en hoe ze door willen in de toekomst.

Kinderen lijden onder relatie spanningen
De kinderen krijgen hier vaker dan men zelf beseft ook veel van mee. Ze voelen de spanning tussen pappa en mamma. Wellicht horen ze de ruzies.  Ze merken dat waar het eens gezellig en spontaan, ongedwongen vrolijk was er nu ruzies zijn of een geforceerde opgewektheid voorgewend wordt. Een kind ziet "vrolijke" ouders maar voelt dat het niet klopt. Dat er iets veranderd is. Het zijn kleine dingen die ze opvallen. Een te harde lach die gemaakt klinkt, een sneer die door klinkt in de tekst die gebruikt wordt, een verpakte beschuldiging of juist de stilte die valt waar normaliter over koetjes en kalfjes gepraat werd. Soms horen 's avonds de ruzies, de tranen en de machteloosheid van hun ouders gedempt klinken in hun slaapkamers of merken dat er een doodse stilte valt wat hen beangstigt. Kinderen kunnen hierdoor "lastig" worden omdat ze in hun basisveiligheid worden geraakt. Immers als het niet goed gaat met mamma en pappa, wat dan?

Het "goede" voorbeeld
Een kind dat opgroeit in relatie stress van de ouders, heeft het niet makkelijk. Ze krijgen een verkeerd beeld van hoe een "normale" relatie er uit ziet. Hoe je dan bent als man of vrouw en hoe je met elkaar omgaat. Als dit je voorbeeld is geweest in je jeugd, dan weet je immers niet beter. Dit neem je als volwassen geworden kind mee in je eigen relatie.. later.. Je zult vaak een klik voelen met een ander die je onbewust vertrouwd aanvoelt. De vraag is echter: wat is je vertrouwd geworden vanuit thuis. Wat heb is je dagelijkse realiteit geweest toen je klein was.


Beter leren communiceren


Alle reden om als ouders en partners de verantwoordelijkheid te pakken voor je relatie. Het is niet fijn voor jezelf en voor je partner als je beiden ongelukkig voelt met de situatie zoals deze nu is. Tevens is het erg belastend voor kinderen of ze nu groot of klein zijn als ze geconfronteerd worden met spanningen en ruzies van hun ouders. Het heeft een impact op iedereen binnen een gezin of zelfs families als er relatieproblemen spelen. Doe er wat mee. Investeer in jezelf en je partner. Investeer in je relatie (ook na en scheiding!) en de toekomst. Zorg dat er verandering komt in de moeilijke situatie en vraag hulp en begeleiding. Ik kan jullie hiermee helpen door je te leren beter met elkaar te communiceren, leren te de-escaleren als er weer ruzie dreigt te ontstaan. 

Relatiecounseling helpt! Zowel voor als na een scheidingssituatie.
Het is bewezen dat samen relatiecounseling doen erg helpend is om meer verbinding met elkaar te krijgen. Relatiecounseling is een kort traject van 8 gesprekken waarbij je in 8 stappen leert om geen ruzie meer te maken maar op een non-escalerende manier in gesprek te gaan met elkaar. Het is geschikt voor koppels die zeggen nog wel van elkaar te houden maar erg veel last hebben van spanningen en stress in hun relatie of voor koppels die na de scheiding moeite hebben met de communicatie naar elkaar toe. Die graag willen leren hoe ze die spanningen en stress kunnen verminderen en beter kunnen hanteren in de moeilijke situaties. Relatiecounseling is een methodiek waarbij de relatie wordt verbeterd en partners meer verbinding met elkaar krijgen. De relatie verbetert en er zijn minder spanningen en stress in de communicatie.

Mediation om goed uit elkaar te gaan
Mocht het zo zijn dat je als koppel tot de conclusie komt dat je niet meer samen verder wilt, wat dan? Dan kan je uit elkaar gaan om een goede manier. Daarvoor is mediation geschikt. Mediation is een bemiddelingstraject waarbij je tot doel hebt dat je wilt bereiken dat het conflict en de moeilijke situatie eindigt. Je wilt dan op een goede manier uit elkaar gaan zodat er zo min mogelijk schade wordt aangericht aan de jullie zelf en de kinderen. Aan het eind van een mediationtraject ligt er een scheidingsverzoek of ontbinding van de samenleving (en een omgangsregeling en co-ouderschapsregeling voor jullie kinderen). Jullie maken tijdens de mediation onder begeleiding van mij als mediator, samen afspraken over hoe de verdeling van goederen en gelden er uit gaat zien, hoe het verder gaat met de opvoeding en wie waar gaat wonen. Er ligt een financieel plan waar jullie zelf hebben bedacht hoe dit er uit gaat zien in de toekomst. Als het mediation traject klaar is, ligt er een vaststellingsovereenkomst die dan enkel nog bekrachtigt hoeft te worden bij de rechter en de scheiding is een feit. Je scheidt samen zonder juridische strijd en in goed overleg. Relatiecounseling kan ook dan helpend geweest zijn om op een goede manier uit elkaar te gaan doordat jullie beter hebben leren communiceren met elkaar.

Een goed besluit
Minerva Counseling biedt beide diensten. Op die manier hoef je niet gelijk uit elkaar te gaan als het niet goed gaat. Je hoeft niet gelijk een definitieve beslissing te nemen over jullie relatie maar jullie kunnen eerst onderzoeken waar je nu staat en wat er nu precies speelt. Of jullie relatie nog te redden is en je krijgt hulp hierbij. Er wordt gekeken of de problemen opgelost kunnen worden waarbij een gezamenlijke toekomst mogelijk blijft. Jullie gaan werken aan de relatie en gaan ervaren wat dit doet met jezelf en je partner en het eventuele gezin. Hierdoor hoef je niet meteen de relatie op te geven als er problemen zijn. Sterker nog, vaak gaat het daarna weer wel goed!

Mocht het toch zo zijn dat het niet meer gaat of dat een partner niet meer verder wilt met de relatie, dan hebben jullie er wel alles aan gedaan en weet je ook dat een eventuele scheiding, een goed besluit is. Je hoeft niet opnieuw naar een andere dienstverlener want het mediationtraject kan ook via Minerva Counseling ingezet worden. Dit scheelt weer een hoop gesprekken extra omdat er al e.e.a. besproken is in het counselingstraject. Immers ben ik zowel counselor als mediator en ben ik bevoegd om e.e.a. jullie hiermee te helpen. Wacht niet te lang met hulp vragen, het maakt het onnodig moeilijker en pijnlijker. Gun jezelf en je partner een betere toekomst. 

Neem voor meer informatie contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel voor een afspraak 06-81354307 

 

0
0
0
s2smodern