Workshops en Spelvormen


Workshops zijn eenmalige bijeenkomsten waarin er een actieve inbreng is van de deelnemers. Workshops kennen interacties als groepsgesprekken, werken in groepen of koppels, rollenspelen, experimenten, doe opdrachten, discussie, stellingen, spelvormen.

Het is mogelijk om workshops of groepsgesprekken te houden met een bepaald thema zoals stress vermindering, aangeven van grenzen, slim communiceren, omgaan met depressie, verminderen van angst en paniekaanvallen, het opbouwen van zelfvertrouwen, feedback geven, creatief denken en intuïtieve ontwikkeling. Workshops zijn geschikt voor groepen tot 25 personen.

Er wordt gewerkt met diverse materialen zoals associatieve kaarten, interactieve gesprekken, creatieve bezigheden, spelvormen, symbolieken, rollenspelen en/of met ervaringsdeskundigen. Een workshop bestaat uit een presentatie waar de inbreng en interactie van de deelnemers gevraagd wordt. Leren en veranderen kan alleen als het ook geoefend en ervaren wordt, als er een inspanning en actie verwacht wordt van deelnemers. De kracht zit in het uitwisselen van informatie, het delen van ervaringen en het oefenen met nieuwe dingen.