Conflicten met moeilijke mensen; psychopathologie en conflicten

Het is belangrijk om in conflicten te weten wanneer je te maken hebt met mensen die een psychische aandoening. Immers kunnen deze mensen anders dan “normaal” reageren en vragen een andere aanpak en zienswijze. Iemand met autisme of met een anti sociale persoonlijkheidsstoornis zal anders reageren dan iemand die verder psychisch gezond is. Bepaalde aandoeningen hebben zo hun specifieke kenmerken waaraan ze te herkennen zijn.

Doel:
Na het volgen van deze workshop is de cursist in staat om de verschillende categorieën van de psychische aandoeningen te benoemen en de globale kenmerken van de aandoeningen te herkennen. Tevens heeft men een aantal handvatten gekregen in hoe hij het beste om kan gaan met mensen die een bepaalde psychische aandoening hebben en welke hulp, begeleiding of deskundigheid ingeschakeld kan worden in het bemiddelingsproces.

Inhoud
Theorie over de hersenwerking en psychopathologie
Globaal herkennen van psychische aandoeningen
Oefening en groepsdiscussie over toepassing in de praktijk
Communicatie handvatten en gesprekstips

Doelgroep:
De workshop is geschikt voor mensen die werkzaam zijn op het gebied van mediation of (conflict-) bemiddeling. Er worden verder geen specifiek voorwaarden gesteld om deel te nemen aan deze training.

Info
Duur: 1 dagdeel  
Groepsgrootte: minimaal 10 tot 12 personen
Prijs afhankelijk van locatie en reisafstand: op aanvraag