Relatie communicatie

Goed communiceren in relaties
 
Wil je beter leren communiceren in relaties? Een gesprek beter voeren zonder meteen verwijtend te klinken? Wat kan je doen om ruzies te voorkomen? Welke technieken kan je gebruiken om te de-escaleren?  Deze cursus biedt de basisbeginselen van effectieve communicatie in relaties. Het kan hier gaan om koppels, teams of werkrelaties. Overal waar mensen samen leven en werken is het van belang dat er een prettige sfeer en communicatie is. 
 
Doel en resultaat:
• Herkennen en begrijpen van de relatietypen en patronen.
• Hechting en behoeften begrijpen en welke invloed dit heeft op een relatie.
• Effectief omgaan met conflicten en moeilijke situaties.
• Communicatievaardigheden versterken en verbeteren.
• Verbinding maken en afstemmen op elkaar.
 
Inhoud:
Theorie over relatie en ruziepatronen.  Herkennen van de eigen patronen en het effect hiervan. Hechtingstheorieën en effecten in relaties van vroeger en nu. 
Systeemtheorie over systemen in interpersoonlijke relaties bij mensen en groepen.
Communicatievaardigheden versterken middels oefeningen. 
 
Doelgroep: 
De workshop is voor iedereen die inzicht wil krijgen in het hoe men zelf communiceert in bepaalde situaties, en die invloed wil leren uitoefenen op het communicatieproces in relaties. Dat kan een koppel relatie zijn (partners) maar ook relaties in gezin, familie of de werkomgeving. Team communicatie en collegiale omgang. 
 
Info:
Duur: 4 dagdelen
Groepsgrootte: 10 tot 15 personen
Prijs: op aanvraag
 
Zin in een leuke vervolgtraining?
Als deze training naar meer smaakt en je graag meer wilt leren over effectief gedrag, bijvoorbeeld hoe je dit om kunt zetten in resultaat, dan kun je deze (volledige) training volgen, of de workshop “Assertief communiceren”.  Vraag er naar bij de trainer.