Assertiviteit

Assertief communiceren  

Vind je het moeilijk om "nee" te zeggen? Je grenzen aan te geven? Voel je je onzeker als je voor jezelf opkomt? Durf je niet goed je mening te geven of een idee naar voren te brengen? Of heb je moeite om niet agressief over te komen? Je mening te geven zonder boos te klinken? Als je hier "ja" antwoordde is deze training wat voor jou! Hoe pak je op een sterke manier een moeilijke situatie aan waarin je iemand wilt aanspreken? Hoe kom je op een goede manier voor jezelf op?

Doel:
Assertiviteit gaat over op een goede manier je mening geven of je standpunt naar voren brengen zonder de relatie met de ander te beschadigen of jezelf tekort te doen. Je gaat leren dat je mening geven of een verzoek doen ook anders kan. Dat "nee" zeggen niet zo moeilijk hoeft te zijn en dat eerlijkheid ook gepaard kan gaan met tact en diplomatie. Verder werken we aan zelfvertrouwen, communicatie vaardigheden en hoe je een verzoek kunt doen waar iemand bijna geen "nee" meer op kan zeggen.

Inhoud:
Theorie over assertief communiceren
Ontspanningsoefeningen
Communicatie en Gesprekstechnieken oefenen
Opbouw van zelfvertrouwen in gesprekken

Doelgroep:
Volwassenen, professionals, managers, leidinggevenden, medewerkers.

Doel
Verbeter je vaardigheden en verbreed je gedragsrepertoire als het gaat om assertief zijn! Leer "nee" te zeggen zonder anderen te kwetsen, verleg je grenzen en voel je zekerder van jezelf in de interactie met anderen. Ga de uitdaging aan en verander je denken, voelen en doen als het gaat over hoe je jezelf handhaaft in relatie tot anderen of in moeilijke situaties.

Info:
Duur: 3 dagdelen
Prijs per persoon 150 euro (bij minimaal 8 cursisten)