Persoonlijke Counseling, Coaching en Verzuimbegeleiding

In de huidige tijd van hoge werkdruk en efficiënt werken komt het voor dat mensen last kunnen krijgen van stress, hoge werkdruk of faalangst en daardoor minder gaan presteren of verzuim kennen. De lat ligt hoog, het gaat om resultaten. Ziekteverzuim drukt zwaar op de budgetten en is voor de gezondheid van uw medewerkers niet wenselijk. 

Om medewerkers optimaal te laten functioneren dan is bedrijfscounseling een goede keuze. Een bedrijfscounselor kan voor bedrijven of organisaties werken waarbij er counselings of coachingstrajecten worden afgesproken per medewerker. De counselor kan naar het bedrijf toekomen om spreekuur te houden maar kan ook mensen in de eigen praktijk ontvangen. Coaching is bijzonder geschikt voor een ontwikkeltraject of bij loopbaancoaching. 

Re-integratie en verzuimbegeleiding
Counseling is een bewezen  effectieve vorm van psychische hulpverlening (evidenced based). In Amerika hebben veel bedrijven en organisaties vaste counselor(s). Onderzoek heeft uitgewezen dat professionele counseling en coaching van medewerkers zichzelf terug verdient in minder ziekteverzuim, fijne werksfeer en betere resultaten door goed (psychisch) functioneren. Counseling past in een re-integratietraject en bij verzuimbegeleiding.

Vertrouwenspersoon
Als counselor kan ik tevens fungeren als vertrouwenspersoon. Ieder bedrijf dient een vertrouwenspersoon te hebben waar de medewerkers naar toe kunnen als zij ergens tegen aan lopen wat zij (nog) niet elders in het bedrijf bespreekbaar durven of kunnen maken. Een counselor kan helpen om de problemen te bespreken en bespreekbaar te maken in de rol van vertrouwenspersoon. Met mijn mediation en counselingsvaardigheden heb hiervoor een uitstekende combinatie in huis. Het is belangrijk om hiervoor beleid te maken om zaken als pesten, seksuele intimidatie, fraude of andere onwenselijke omgangsvormen te voorkomen of aan te pakken. Het gaat hier dan om veiligheid en integriteit op de werkvloer.

Bedrijfsgerichte training
Minerva Counseling en Mediation biedt bedrijfsgerichte trainingen m.b.t. timemanagement, psychische gezondheid, hanteren van werkstress, communicatieve vaardigheden en preventie van uitval door ziekte.

Minerva Counseling en Mediation is werkzaam in de regio Midden en West Brabant. Uiteraard kunnen er voor andere regio's daarop afgestemde afspraken gemaakt worden of kan er doorverwezen worden naar collega counselors in de eigen regio.

Neem gerust contact op voor meer informatie of een afspraak.