Ik ben Jolande Rommens-Musquetier en ik ben eigenaresse van Minerva Counseling & Relatiecoach Breda. Ik werk als psychosociaal counselor en relatietherapeut in mijn eigen praktijk waar ik mensen help met angst, stress of relatieproblemen. Ik vind een persoonlijke, op maat gerichte aanpak belangrijk omdat ik merk dat dit toch het beste werkt voor mensen. Ieder mens is uniek, ieder koppel heeft zo zijn eigen verhaal. Situaties, gevoelens en gedachten zijn verschillend en daar wil ik actief op in kunnen spelen.

Relatietherapie en Psychologische hulp; een tijdelijk probleem
Ik ga uit van de visie dat er iets is gebeurd wat je of jullie uit balans heeft gehaald en wat nu voor problemen zorgt. Ik werk niet met DSM etiketten en labels maar ik werk vanuit de humanistische visie dat je een gezond mens bent met een tijdelijk psychisch of psychosociaal probleem. Ik werk dit uit in inzichtgevende gesprekken, psycho educatie en praktische oefeningen. Zo help ik je om je bewust te maken van wat er speelt, hoe dat tot een negatieve vicieuze cirkel leidt in je leven en hoe je dit op een andere manier kan aanpakken om jezelf en de situatie waar je of jullie tegenaan lopen te verbeteren. 

Counseling: Therapie en Coaching
Ik ben HBO opgeleid als psychosociaal counselor en relatietherapeut waarbij ik werk vanuit een oplossingsgerichte en positieve psychologische benadering. Ik geef therapeutische sessies, coaching en relatietherapie. De vaardigheden en kennis die je verkrijgt in de gesprekken en in het traject kan je uiteindelijk overal toepassen; in je relatie, je werk of in het gezin. Het leerproces gaat in het eigen tempo waarbij ik me als therapeut aanpas aan de probleemsituatie en hulpvraag. Ik hou van een kwinkslag of wat humor, ik sta stevig in mijn schoenen en stel verdiepende vragen waar je mee aan het nadenken wordt gezet. 

Digitale portal met je eigen zorgdossier 
Ik werk met een digitale portal waarbij elke cliënt een eigen account krijgt. In de portal staan de gespreksverslagen, het lesmateriaal, de oefeningen of thuisopdrachten waardoor je gelijk actief aan de slag kan gaan met wat is besproken. Het oefenen met de nieuwe methodieken versterkt het leereffect en maakt dat je sneller resultaat boekt. Je hebt 24/7 toegang tot je eigen digitale dossier en leeromgeving. Het blijft na je traject beschikbaar zodat je altijd terug kan kijken waar we het over gehad hebben. 

Prettige doelgerichte aanpak
De mensen ervaren mijn aanpak als professioneel, prettig en persoonlijk (kijk hier voor reviews). Doorgaans help ik ze in 5 tot 8 gesprekken om het probleem bij de wortel aan te pakken (niet alleen maar symptoom bestrijding). Ze voelen zich snel vertrouwd en noemen mijn aanpak inspiratief, inzichtgevend, plezierig, soms ook wel confronterend maar vooral leerzaam. De handvatten, tips en tools nemen ze mee voor de rest van hun leven.  

Praktijk informatie
Op 30 januari 2013 ben ik mijn praktijk Minerva Counseling & Relatiecoach in Breda gestart. Mijn praktijk is gevestigd aan de Hoge Mosten 54 in Breda. Je kunt bij mij zowel overdag als 's avonds terecht van 9 tot 21 uur. Aangezien ik tijdens de praktijkuren mijn telefoon op stil heb staan, is het goed om de voicemail in te spreken waarna ik je z.s.m. terug bel. Cliënten die bij mijn in behandeling zijn kunnen altijd met mij communiceren via de digitale portal .

Registers en Erkenningen
Psychosociaal Therapeut aangesloten bij het NFG en RBCZ
ACT en EMDR therapeut
EFT relatietherapeut
Systemisch werken
MfN opgeleid (familie) mediator

0
0
0
s2sdefault