Ik ben Jolande Rommens-Musquetier en ik ben eigenaresse van Minerva Counseling & Relatiecoach Breda. Ik werk als psychosociaal counselor en relatietherapeut in mijn eigen praktijk waar ik mensen help met angst, stress of relatieproblemen. Ik vind een persoonlijke, op maat gerichte aanpak belangrijk omdat ik merk dat dit toch het beste werkt. Ieder mens is uniek, ieder koppel heeft zo zijn eigen verhaal. Situaties, gevoelens en gedachten zijn verschillend en daar wil ik actief op in kunnen spelen.

Relatietherapie en Psychologische hulp; een tijdelijk probleem
Ik ga uit van de visie dat er iets is gebeurd wat je uit balans heeft gehaald en wat nu voor problemen zorgt. Ik werk niet met DSM labels maar ik werk vanuit de humanistische visie dat je een gezond mens bent met een tijdelijk psychisch of psychosociaal probleem. We werken dit uit in inzichtgevende gesprekken, psycho educatie en praktische oefeningen. Zo word je bewust gemaakt van wat er speelt, hoe dat tot een negatieve vicieuze cirkel leidt in je leven en hoe je dit op een andere manier kan aanpakken om de moeilijke probleemsituatie te verbeteren.

Counseling: Therapie en Coaching
Ik ben HBO opgeleid als psychosociaal counselor en relatietherapeut waarbij ik werk vanuit een oplossingsgerichte en positieve psychologische benadering. Ik geef therapeutische sessies, coaching en relatietherapie. De vaardigheden en kennis die je verkrijgt in de gesprekken en in het traject kan je uiteindelijk overal toepassen; in je relatie, je werk of in het gezin. Het leerproces gaat in je eigen tempo waarbij ik me als therapeut aanpas aan de probleemsituatie en hulpvraag. Ik hou van een kwinkslag of wat humor, ik sta stevig in mijn schoenen en stel verdiepende vragen waar je mee aan het nadenken wordt gezet. 

Digitale portal met 24/7 toegang tot je dossier
Ik werk met een digitale portal waarbij elke cliënt een eigen account krijgt. In de portal staan de gespreksverslagen, het lesmateriaal, de oefeningen of thuisopdrachten waardoor je gelijk actief aan de slag kan gaan met wat is besproken. Het oefenen met de nieuwe methodieken versterkt het leereffect en maakt dat je sneller resultaat boekt. Je hebt 24/7 toegang tot je eigen digitale dossier en leeromgeving. Het blijft na je traject beschikbaar zodat je altijd terug kan kijken waar we het over gehad hebben en nog eens terug kan lezen welke groei en ontwikkeling je hebt gemaakt. 

Prettige doelgerichte aanpak
De mensen ervaren mijn aanpak als professioneel, prettig en persoonlijk (kijk hier voor reviews). Doorgaans help ik ze in 5 tot 8 gesprekken om het probleem bij de wortel aan te pakken (niet alleen maar symptoom bestrijding). Ze voelen zich snel vertrouwd en noemen mijn aanpak inspiratief, inzichtgevend, plezierig, soms ook wel confronterend maar vooral leerzaam. De handvatten, tips en tools nemen ze mee voor de rest van hun leven.  

Praktijk informatie
Op 30 januari 2013 ben ik mijn praktijk Minerva Counseling & Relatiecoach in Breda gestart. Mijn praktijk is gevestigd aan de Hoge Mosten 54 in Breda. Je kunt bij mij zowel overdag als 's avonds terecht van 9 tot 21 uur. Aangezien ik tijdens de praktijkuren mijn telefoon op stil heb staan, is het goed om de voicemail in te spreken waarna ik je z.s.m. terug bel. Cliënten die bij mij in behandeling zijn kunnen altijd met mij communiceren via de digitale portal.

Opleiding, Registers en Erkenningen
Psychosociaal Therapeut aangesloten bij het NFG en de koepelorganisatie RBCZ
2011 -2015 Psychosociaal Counselor 
2016 MfN opgeleid (familie) mediator
2016 Positieve Psychologie
2017 Acceptance and Commitment therapeut
2017 EMDR therapeut
2018 Emotional Focus Therapy relatietherapeut
2018 Systemisch werken
2019 Hypnotherapie en regressie

0
0
0
s2sdefault