Ik ben Jolande Rommens-Musquetier en ik ben eigenaresse van Minerva Counseling & Relatietherapie Breda. Ik werk als psychosociaal therapeut en relatietherapeut in mijn eigen praktijk waar ik mensen help met angst, stress of relatieproblemen. Ik vind een persoonlijke op maat gemaakte aanpak belangrijk omdat ik merk dat dit toch het beste werkt. Ieder mens is uniek, ieder koppel heeft zo zijn eigen achtergrond verhaal. 

Psychologische hulp met een holistisch visie
Ik ga uit van de humanistische en holistische visie dat er iets is gebeurd met jou, wat je uit balans heeft gehaald en wat nu voor problemen zorgt. Ik werk niet met DSM labels en diagnoses maar ik werk vanuit de humanistische visie dat je een gezond mens bent met een tijdelijk probleem. We werken samen dit uit in inzichtgevende gesprekken met psycho educatie en praktische oefeningen. Zo word je bewust gemaakt van wat er bij jou speelt, hoe dat tot een negatieve vicieuze cirkel leidt in je leven en hoe je dit op een andere manier kan aanpakken om je beter te gaan voelen.

Counseling: Therapie en Coaching
Ik ben HBO opgeleid als psychosociaal counselor (psychosociaal therapeut). Ik behandel mensen met psychologische problemen zoals angst, paniek, onrust, stress, traumaklachten, gebrek aan zelfvertrouwen of assertiviteitsproblemen. Tevens ben ik opgeleid als IBCT en EFT relatietherapeut waarbij ik koppels help met relatieproblemen en conflicten. 

Mijn basismethodiek is counseling (Carl Rogers), dit is een gespreksmethodiek. Daarnaast ben ik opgeleid in diverse andere methodieken ondermeer in EMDR, CGT en ACT. Deze vaardigheden en kennis zet ik in, in jouw proces. Waarbij jij het tempo bepaalt en waarbij ik me als therapeut aanpas aan jouw probleemsituatie en hulpvraag. Ik hou van een kwinkslag of wat humor, ik sta stevig in mijn schoenen en stel verdiepende vragen waar je mee aan het nadenken wordt gezet. 

Achtergrond
Ik ben 30 jaar werkzaam geweest bij het Openbaar Ministerie en de politie waarna ik in 2011 opnieuw in de schoolbanken ging om 'iets met psychologie' te gaan doen. Het therapeutenvak sprak mij bijzonder aan omdat ik tijdens mijn jaren bij de politie en justitie zag hoe mensen (daders én slachtoffers) ernstig in de problemen kwamen en maar moeizaam of niet de juiste psychosociale ondersteuning en hulp kregen. Zonder de juiste psychosociale hulp zie je vaak recidiverend en/of (zelf)destructief gedrag. 

In 2015 studeerde ik af als HBO geschoold psychosociaal counselor en sloot me aan bij de beroepsverenigingen NFG en de RBCZ.  Als psychosociaal therapeut val je onder de alternatieve geneeswijzen en complementaire zorg, dit is via de zorgverzekeraars zo geregeld. Ik startte mijn eigen praktijk in Breda na een tijdje in de thuiszorg als ambulant begeleider gewerkt te hebben. Mijn behandelingen zijn bij voorkeur evidence based want ik wil graag kunnen verantwoorden wat ik doe en samen met de cliënt kijken naar wat het meest passend en helpend is.

Daarnaast geef ik trainingen op het gebied van communicatie en relatietherapie (IBCT). Als IBCT docente verzorg ik meerdere keren per jaar een training voor therapeuten om ze te scholen in relatietherapie. Dit doe ik samen met Pieternel Dijkstra via de Stresswise Academy.

Digitale portal met 24/7 toegang tot je dossier
Ik werk als therapeut met een digitale portal waarbij elke cliënt een eigen account krijgt. In de portal staan de gespreksverslagen, het lesmateriaal, de oefeningen of thuisopdrachten waardoor je gelijk actief aan de slag kan gaan met wat er in de sessie is besproken. Het oefenen met de thuisopdrachten versterkt het leereffect en maakt dat je sneller resultaat boekt. Je hebt 24/7 toegang tot je eigen digitale dossier. Het blijft na je traject beschikbaar zodat je altijd terug kan kijken waar we het over gehad hebben en nog eens terug kan lezen welke groei en ontwikkeling je hebt gemaakt. Veel cliënten vinden dat erg prettig en kunnen zo hun eigen ontwikkeling goed volgen. Daarbij krijg je zo door het lezen van de gespreksverslagjes, meer inzicht in zichzelf. 

Prettige doelgerichte aanpak
De mensen ervaren mijn aanpak als professioneel, prettig en persoonlijk (kijk hier voor reviews). Doorgaans help ik ze in 5 tot 8 gesprekken om het probleem bij de wortel aan te pakken (niet alleen maar symptoom bestrijding). Ze voelen zich snel vertrouwd en noemen mijn aanpak inspiratief, inzichtgevend, plezierig, soms ook wel confronterend maar vooral leerzaam. De handvatten, tips en tools nemen ze mee voor de rest van hun leven.  

Praktijk informatie
Op 30 januari 2013 ben ik mijn praktijk Minerva Counseling en Relatietherapie in Breda gestart. Mijn praktijk is gevestigd aan de Paardeweide 5 in Breda. Je kunt bij mij zowel overdag als 's avonds terecht van 9 tot 21 uur. Aangezien ik tijdens de praktijkuren mijn telefoon op stil heb staan, is het goed om de voicemail in te spreken waarna ik je z.s.m. terug bel. Cliënten die bij mij in behandeling zijn kunnen altijd met mij communiceren via de digitale portal.

Opleiding, Certificaten, Registers en Erkenningen
Psychosociaal Therapeut aangesloten bij het NFG en de koepelorganisatie RBCZ
2011 -2015 Psychosociaal Therapeut 
2016 MfN en ADR opgeleid (familie) mediator
2016 Positieve Psychologie University of Carolina USA
2017 Acceptance and Commitment therapeut ACT
2017 EMDR therapie
2018 Emotional Focus Therapy (EFT) relatietherapeut
2018 Systemisch werken
2019 PBSK Gedragsveranderingen
2020 Suïcidepreventie
2020 IBCT Relatietherapeut
2020 Trauma workshops Gabor Maté
2021 IBCT Master Jaloezie en Overspel
2021 IBCT Master Seksualiteit en Relatieproblemen
2021 Trauma workshop online van Bessel van der Kolk
2022 Samenwerken in de Zorg
2022 Brainspotting traumatherapie
2022 Trauma transformeren Janina Fisher 
2022 Emotioneel Lichaamswerk