Resultaten en evaluatie van de counseling

Na elk traject vraag ik cliënten hoe ze de counseling hebben ervaren. Dit vind ik belangrijk omdat ik dan terug krijg wat ze het meest helpend vonden, wat er eventueel beter kan en wat ze er van meenemen voor de toekomst. Het biedt mij inzicht in de therapeutische behandeling. Ook geeft het anderen een beeld van hoe counseling wordt ervaren. Ik vind het fijn als mensen mij feedback willen geven en vertellen wat het voor ze heeft gedaan. Sommige namen zijn vanwege privacy redenen veranderd.

Angela:
Fijne communicatie en ik werd echt gehoord. Samen naar oplossingen gaan kijken. Dan kan je zelf ook meedenken in plaats van dat er een standaard procedure voor je klaar staat. Goed geholpen!

Lisanne:
Jolande heeft mij heel erg geholpen met de behandeling van een EMDR en handvaten gegeven wat betreft mijn faalangst en het aangaan van uitdagingen.

Maria:
Fijne gesprekken gehad met Jolande. Ik heb erg veel geleerd van de psycho educatie. Dit heeft mij inzichten gegeven, waardoor ik nu minder angst ervaar en daardoor minder lichamelijke sensaties. Mooi resultaat :)

Marleen:
Fijne afsluiting gehad van de sessie (EFT relatietherapie) bij Jolande.
Goede handvatten en tips gehad, die we kunnen toepassen. Er is weer verbinding en de communicatie is verbetert. Nu volhouden zo, maar we hebben goede moed. De sessies waren ontspannen en af en toe met wat humor gaf dat een goede klik. Bedankt voor alles Jolande. :-)

W.R.:
Mijn partner en ik zijn erg goed geholpen. Alleen maar fijne gesprekken gehad waar je uiteindelijk op verder kan bouwen.

Renske:
Ik heb fijne gesprekken gehad met Jolande. Ze heeft me veel inzichten gegeven, precies hetgeen wat ik nodig had. Ik voel me zelfverzekerder en durf mee voor mezelf op te komen. Jolande gaf me precies de behandeling die ik nodig had!

Manuela:
Fijne ervaring gehad. Mensen om mij heen zagen al snel een verandering bij mij, ik zelf merkte het pas later. Maar heeft wel geholpen deze therapie.

Sonja:
Ik kijk terug op een prettig traject. Na een in eerste instantie goed 1e gesprek had ik een minder prettig 2e gesprek (Ze is heel direct en ze gebruikt veel voorbeelden vanuit zichzelf (vooral dát vond ik lastig)). Ik heb ervoor gekozen dit met Jolande te bespreken en dat pakte goed uit. Ben erg tevreden over mijn traject bij haar en heb veel geleerd over mezelf, inzichten gekregen over mijn gedrag en wat dat doet met anderen en andersom. Ik ben blij met het resultaat na bijna een jaar counseling door Jolande.

JJ:
Duidelijk verbetering opgetreden tijdens de therapie. Van groot belang is eigen initiatief en overtuigingskracht van jezelf en partner. Dat in combinatie met prettige vertrouwde consulten, heeft gezorgd voor een positieve wending in onze relatie. Laagdrempeligheid en een goed werkend digitaal systeem maakte het voldane gevoel compleet.

Bregje:
Jolande is erg vriendelijk. Denkt mee, geeft handvaten en tips. Ook luistert ze erg goed. Emdr therapie was bijzonder, maar zeer effectief

David:
Heeft me enorm geholpen echt heel erg blij met het resultaat. Dank je wel Jolande voor de goede zorg.

Francis:
Een positieve goede indruk en zeer betrokken. Ik heb er zeker van geleerd, met genoeg voorbeelden, en een positieve mindset. Ik ben heel tevreden en geef de begeleiding een 9. Ik zal nog vaak aan de adviezen denken die ik heb gekregen. Ik ben blij dat ik geweest ben en weet ze te vinden mocht het eens weer wat minder goed met me gaan! Ik vond de huiskamer sfeer ook erg prettig.

Daniel:
Een goed luisterend oor. Een duidelijke aanpak. Niet dwingend of sturend maar op ons tempo en onderwerpen afgestemd. Fijne afstemming over afspraakmomenten. Veel flexibiliteit in de momenten mogelijk. Het online portaal is erg praktisch om op gewenste moment terug te lezen of nieuwe informatie te verkrijgen.

YS:
Fijne counseling, geen zweverig gedoe, maar een goed luisterend oor en ruimte voor een goede dialoog.

Robin:
Toen ik net begon wist ik niet hoe het mij zou gaan helpen en was ik benieuwd naar hoe het zou lopen. Maar na de eerste 2 sessies begon ik al veranderingen op te merken en anders te denken. Jolande luistert goed naar wat je verteld en heeft hier bijpassende opdrachten bij waardoor je ook thuis bezig bent met de therapie en aan jezelf kunt werken. Ook vond ik het fijn dat ik ook thuis makkelijk kon communiceren met Jolande en snel reactie/advies terug kreeg. Na een tijd waren mijn klachten zo goed als verdwenen en had ik keuzes gemaakt die ik zonder deze begeleiding niet had durven maken. Daar ben ik erg blij mee. Ik zit een stuk beter in mijn vel en heb meer zelfvertrouwen. Ik heb op een andere manier leren denken en dat neem ik ook mee voor de toekomst als ik me wat minder goed voel.

Michiel:

Ik neem heel veel mee naar de toekomst is mijn gevoel. Dingen durven, dingen doen en  het durven loslaten van vooraf (rigide) plannen en patronen is hier wel het belangrijkste in. Er zat een mooie diversiteit in de manier waarop stof werd aangereikt (audiovisueel, op papier, e.d.). Daarnaast was het ook altijd mogelijk om contact op te nemen bij vragen of voor verduidelijking.  Ik heb veel geleerd. Meer bagage gekregen voor de nu en in de toekomst. 

Karin:
De informatie verstrekking in de vorm van extra informatie via de beveiligde site was heel fijn. Omdat ik tijdens de sessies niet alles even goed op sloeg. De opdrachten waren duidelijk en hielpen me ook om dingen voor mezelf duidelijk te krijgen. Jolande is een warm persoon die geen oordeel velt. In plaats van te zeggen het komt wel goed, zei je juist je hebt het inderdaad zwaar en je zit in een rot situatie. Zonder oordeel of poging om me te bemoedigen (bagatelliseren). Dat verraste me en was ook heel goed, om voor mezelf te accepteren waar ik zat.                  

Janne en Rik
Wij zijn erg blij dat wij de stap hebben genomen om in therapie te gaan, zonder deze hulp hadden wij het samen niet gered als partners. Bedankt Jolande voor je hulp en inzet!! Dankzij jou gaan wij een nieuwe start tegemoet 

Pleun:
Ik ben zo blij dat ik dit heb gedaan. Het heeft me heel erg geholpen om op een andere manier naar mijn situatie te kijken waardoor ik er nu veel beter mee om kan gaan. Het voelt goed!

Harm:
Prima: terzake kundig en persoonlijk, rustig en analytisch beschouwend op een prettige manier! Elke keer weer leerzaam en ruimte voor zelfreflectie in een huiselijke omgeving. Ik heb waarschuwingssignalen en tips gekregen die me zullen helpen. Niet alles moet, vaak zit het alleen in mijn hoofd.

Mark:
De counseling was erg interessant, soms best pittig, omdat het je zo nu en dan dwingt om echt eerlijk bij jezelf te rade te gaan. Dat ‘schuurt’ dan even flink, maar betaalt zich uiteindelijk uit. Er breekt nu natuurlijk een periode aan van blijven toepassen, oefenen, vallen en opstaan, maar wel in de wetenschap dat ik in mijn ogen enorme stappen heb gemaakt. Dat was me nooit gelukt zonder deze hulp.

Bas:

Ik heb 7 gesprekken gehad en het heeft mij meer duidelijkheid gegeven over wat ik nu wil en waar ik naar toe wil. De gesprekken zijn duidelijk, begripvol, meegaand en behulpzaam geweest. En ik kon snel terecht zonder wachttijd!!

Rob:
Jolande is een zeer professionele therapeut en psychologe. Zij zorgt ervoor dat je in een ongedwongen sfeer jezelf beter leert kennen en ook meer in contact staat met je gevoel. Ik ben twee maal per week bij haar geweest en dit ervaar ik als zeer prettig. Ze helpt je echt en van uit haar professionele blik gecombineerd met gevoel maak je sneller vooruitgang. Ondanks dat het traject is afgelopen blijf ik graag bij haar komen om toch nog meer over mijzelf en mijn gevoelens te weten te komen. Al met al een dikke 10.

Anique:
Meteen in de eerste sessie hebben we door de goede reflectie van Jolande al kwartjes op hun plaats kunnen laten vallen waardoor ik in heel korte tijd grote stappen heb kunnen maken. Super fijn om met Jolande te werken, ze geeft een veilig en vertrouwd gevoel waardoor je je helemaal bloot durft te geven en geen enkele terughoudendheid voelt.

Michelle:
Ik ben erg tevreden. Vanaf de eerste sessie voelde het erg veilig en vertrouwd om alles te vertellen. Ik voel me in een korte tijd een stuk beter en heb een aantal handvatten gekregen waarmee ik in de toekomst vooruit kan.

Jess:
Ik vind hulp van Minerva Counseling heel erg fijn. Jolande gaf me een heel veilig en rustig gevoel en ze was heel erg betrokken, het vertrouwen was er daardoor meteen. De kennis die ze heeft voelde heel erg veilig en de tips en tools die ze mij gaf wilde ik direct toepassen. Ik kreeg geen stickers op geplakt wat ik wel kreeg bij mijn 2 laatste psychologen. Nu ik over mijn depressie heen ben, leer ik m'n grenzen aan te geven en Jolande hielp me daarin. Ik voel me zo blij weer en heb weer zoveel power gekregen, dat het voelt alsof ik vlieg. Ik ben weer blij en ik kan weer genieten van zoveel mooie dingen om mij heen. Ik mag me nu weer gelukkig voelen, en vrij.

Carina:
ik ben tevreden want je kan goed luisteren, je vraagt soms net even door en doet mij zo nadenken over sommige dingen, je geeft hints om hoe problemen op te lossen, we hebben gewerkt aan mijn zelfvertrouwen, je bent ondersteunend, vriendelijk, positief en goedlachs. Het klikte goed en daarom durfde ik meer over mezelf te praten.

Maya:
De coaching sloot naadloos aan op de reguliere hulp die ik destijds kreeg en heeft mij enorm geholpen in mijn herstelproces.

Ingrid:
Ik zit nog midden in het traject. Ik word gecoacht via Skype, daar ik door mijn angststoornis ,die ik al 20 jr heb, (nog) niet kan reizen. Na jaren tevergeefs therapie bij andere instellingen gehad te hebben, begint deze therapie bij Minerva nu al vruchten af te werpen. Ik hoop weer lekker in mijn vel te zitten en mijn wereld te gaan vergroten. (Inmiddels kan Ingrid weer reizen en durft alweer een flink stuk van huis met de auto. Ook rijdt ze weer zelf!)

Astrid:
Ik heb meer dan lof voor Jolande. Ik heb al meerdere therapieën gehad, waaronder behandeling door een psycholoog en een psychotherapeut maar de behandeling bij Minerva Counseling heeft mij het meest geholpen. Ik heb heel veel handvatten gekregen waarmee ik in de toekomst verder kan!