Soms vind je van die pareltjes dat je het heel graag wilt delen met anderen. Dit was er zo eentje. Of het echt van een medicijnvrouw af komt weet ik niet maar de tekst sprak me heel erg aan.

Heling komt van binnenuit

De reden waarom het me zo aansprak is omdat ik er zelf heilig in geloof dat mensen niet 'kapot' zijn. Dat ze geen 'stoornis' of een andere akelige tekortkoming hebben maar dat ze door de omstandigheden of de situatie die hen is overkomen even mentaal niet verder kunnen met hun leven zoals ze graag zouden willen. Met dat uitgangspunt ga ik in gesprek met iemand. Om te kijken wat er aan de hand is. Waardoor je vast loopt en ik wil dan graag een tijdje met je mee lopen door je duisternis om de lichtpuntjes te helpen vinden. Om te kijken welke kant we uit kunnen gaan om dat licht in je leven weer terug te krijgen of misschien wel voor de eerste keer een beetje helderder te krijgen. Zodat datgene wat het overschaduwt je niet meer zo in het donker kan houden.

Iedereen verdient het om een lichter leven te mogen leiden maar soms overzie je het allemaal niet meer. Is het een grote chaos in je hoofd of is het enkel alleen maar donker. Samen rafelen we de kluwen uit. Waar begon het? Waar sta je nu? Wat heb je nodig? Wat blokkeert het? Mensen hebben de kennis vaak al van binnen zitten, ze moeten het alleen nog even vinden maar zoeken in het donker, in een chaos aan gedachten en gevoelens is zoeken als een speld in een hooiberg. Ik neem een kaarsje mee en belicht alles wat daar ligt in het donker voor zover we het kunnen bereiken en relevant is. We ordenen het en kijken dan wat we er mee kunnen. Kunnen we het netjes opbergen zonder dat het nog kwaad kan? Kunnen we onschadelijk maken? Kunnen we het verwerken in een ervaring die je helpt om verder te kunnen?

Mocht je hulp zoeken en samen willen kijken naar wat er speelt, neem dan gerust contact op. 

Om alvast wat mentale rust te krijgen is onderstaande video een fijne ontspanningsvideo die wel past bij dit thema.