Vandaag ook weer iets meegemaakt..daar ga je toch wel van achter je oor krabben als vrijgevestigd therapeut. Ik bestond niet volgens het GGZ!

GGZ zegt dat u niet bestaat


Ik krijg een telefoontje voor relatietherapie van een ouder koppel want "de GGZ wilt eerst dat ik stop met roken en stop met medicatie anders kan ik geen relatietherapie krijgen. Het gaat niet goed in de relatie en we willen er aan werken. We willen hulp maar ze willen ons alleen helpen als ik stop met roken of stop met medicatie. Nou dat wil ik niet en dan ben ik veel te oud als ik daar eerst mee moet stoppen. Dan hoeft het al niet meer. De POH GGZ zei trouwens dat u niet bestond want er bestaan geen relatietherapeuten buiten de GGZ die alleen relatietherapie geven zonder te werken aan een verslaving of medicatie.. " Gelukkig kon deze meneer die al wat ouder was toch goed Googlen en kwam hij bij mij uit.. maar wat een verhaal! 😅 

Relatietherapie vergoed krijgen via aanvullende polis
Ik snap denk ik, wat de GGZ probeerde. Ze mógen namelijk geen relatietherapie doen want dat wordt niet vergoed in de basisverzekering tenzij... je in behandeling bent voor een DSM stoornis zoals een verslaving dan kunnen ze het onder de noemer daarvan hangen. Beetje vreemd zo om relatietherapie te 'verkopen'. Relatietherapie wordt door de zorgverzekeraar niet gezien als basis medische zorg en daar hebben ze wel een punt. Daarom kan je het alleen met een deelvergoeding, vergoed krijgen via een aanvullende polis en alleen bij daarvoor goedgekeurde relatietherapeuten die daarvoor zijn opgeleid zoals ik. We bestaan dus wel degelijk. 

Psychosociaal registertherapeut
Omdat ik bij het NFG zit als registertherapeut krijgen ze bij mij dus wel vergoeding namelijk de deelvergoeding van 40 euro per persoon (ze zijn aanvullend verzekerd bij het CZ). Ik had ze naar de zorgverzekering laten bellen en die bevestigden mijn verhaal. Maar wat een idioot verhaal dit..zo word je wel misleid door een praktijkondersteuner GGZ als cliënt. Die man vond het allemaal maar heel ingewikkeld allemaal, hoe moet je daar als leek nou achter komen? De POH GGZ is een vooruitgeschoven post van de reguliere basis GGZ, bij de huisartsen. Zij verwijzen doorgaans enkel door naar de eigen GGZ organisatie en zelden of nooit naar andere vrijgevestigde therapeuten. Dat vind ik wel eens oneerlijke concurrentie en hiermee hebben ze een monopolie positie verworven. Volgens mij mag dit niet eens?

Om het bestaan van relatietherapeuten bij de GGZ te ontkennen is wel heel cru.. ik ga toch eens vragen als ik ze nog eens spreek, wie dat is geweest van de GGZ want ik vind dit wel heel erg ver gaan. Misschien maar eens een klacht indienen voor dit soort praktijken als dit echt zo gezegd is.

 
Meer weten over relatietherapie? Neem direct contact met mij op voor meer informatie of een afspraak!

0
0
0
s2sdefault