Ben jij slachtoffer van psychische mishandeling? Test het hier via de link.

Geestelijke mishandeling, hoe herken je dat?

Psychische of emotionele mishandeling komt vaker voor dan je denkt. Heel vaak hebben slachtoffers nog niet een door dat zij slachtoffer zijn van psychische of emotionele mishandeling. Het is belangrijk dat je weet wat je overkomt als je er mee te maken hebt. Het is belangrijk dat je zorgt dat het stopt omdat het heel schadelijk is voor je psychische gezondheid. Mensen die er mee te maken hebben gehad krijgen er vaak psychische problemen van zoals angst, stress of depressieve gevoelens. Psychische mishandeling kan voorkomen in gezinnen, in partner relaties maar ook op de werkvloer door je leidinggevende of collega's. Ook pesten op het werk valt hier onder.

Wil je weten of je te maken hebt met psychische of emotionele mishandeling? Doe dan hier de test.

De uitslag van de test kan je als volgt interpreteren:

9 tot 12 punten
Er is bij jou niet of nauwelijks sprake van psychische mishandeling. Je bent misschien ongelukkig of voelt je niet goed in je relatie of op je werk maar het lijkt er niet op dat dit te wijten is aan psychische of emotionele mishandeling.

12 tot 21 punten
Je hebt wel eens te maken met pesterijen of je bent het mikpunt van nare opmerkingen of controlerend gedrag. Praat er over hoe jij je erbij voelt en vraag degene die dit doet waardoor het komt dat dit soort dingen gezegd of gedaan worden. Probeer er samen uit te komen.

21 tot 28 punten
Het gaat niet echt goed met jou en je hebt met regelmaat te maken met controlerend gedrag, gemene opmerkingen of psychische mishandeling. Het wordt tijd dat je zorgt dat het stopt anders ga je er steeds meer last van krijgen. Reken dat dit soort dingen niet vanzelf weer overgaan.

28 punten of hoger
Je bent slachtoffer van emotionele of psychische mishandeling. Het is belangrijk dat je zorgt dat je uit deze schadelijke omgeving komt omdat je anders steeds meer psychische schade oploopt. Weet dat het leven meer te bieden heeft, zorg goed voor jezelf en vraag hulp om hier uit te komen. 

 

Wil je meer informatie of hulp neem dan gerust met mij contact op via het contactformulier.

0
0
0
s2sdefault