Minerva Counseling heeft sinds deze week een eigen E-Health Portal voor haar cliënten. Dat is handig en fijn voor jou als cliént! Je eigen cliëntdossier altijd bereikbaar en inzichtelijk vanaf je smartphone, laptop of tablet. Transparant, klantvriendelijk en professioneel werken vind ik super belangrijk!

Veilig, verbonden en vertrouwd

Alle cliënten die op dit moment in een traject zitten in de praktijk zijn nu overgezet in de gloednieuwe E-Health Portal. Ik ben er wel een beetje trots op en ik vind het erg fijn om er in te werken. Ik kan er al mijn therapeutische materialen zoals oefeningen, educatie, formulieren, filmpjes en infobladen in zetten en koppelen aan de mensen die in behandeling zijn. Nu hoef ik niet elke keer alles opnieuw op te zoeken en in een mailtje te plakken. Alles staat nu netjes bij elkaar, is gesorteerd en geordend en het is enkel een kwestie van een koppeling maken. Super fijn voor mij maar ook voor alle cliënten. Ook zij hebben nu alles bij elkaar staan en altijd toegang en inzicht in hun traject.

Altijd toegang tot je eigen dossier
De cliënten hebben nu elk moment van de dag toegang tot hun eigen cliëntdossier. Ze kunnen daar de gespreksverslagen na lezen, ze vinden daar hun oefeningen en kunnen er zelf ook dingen in zetten zoals een uitwerking van een oefening. Ook kunnen ze er een berichtje in achterlaten als ze ergens een vraag over hebben of even iets willen mededelen. Alles staat in hun eigen cliëntdossier bij elkaar en makkelijk terug te vinden. En omdat het online staat kan je er met je smartphone, tablet of laptop altijd bij als je een internetverbinding hebt. 

Veiligheid conform de WPB (Wet bescherming persoonsgegevens)
Wat ik ook erg belangrijk vind is dat de gegevens veilig zijn. De cliënt portal is beveiligd met een eigen inlogcode. Niemand anders kan in jouw dossier dan alleen jij en ik als therapeut. De gegevens staan opgeslagen op servers in Nederland en niet elders in de wereld zodat informatie niet zomaar overal terecht kan komen. Op die manier voldoet Minerva Counseling aan de wettelijke vereisten van persoonsgegevens opslag. Er wordt elke dag automatisch een back-up gemaakt. Ook niet onbelangrijk tegenwoordig met al die ransomware. Het geeft mij een gerust gevoel dat alles nu zo geregeld is. 

Weer een stukje modernisering en kwaliteit van werken als psychologisch hulpverlener. Een stuk professionalisering wat ik uiterst belangrijk vond om door te voeren. En eindelijk deze week is het gerealiseerd! Ik hoop dat mijn cliënten dadelijk net zo enthousiast zijn als ik met dit nieuwe systeem.

0
0
0
s2sdefault