Een geweldig leuke seminar van Mark Gungor, relatietherapeut waarin hij uitleg geeft over het verschil tussen het mannenbrein en het vrouwenbrein. Relatietherapie kan ook leuk en leerzaam zijn. Minerva Counseling biedt ook relatiecounseling. Voor als je nog wel van elkaar houdt maar niet meer weet hoe het verder moet.

Mannen en vrouwen zijn verschillend

Vaak willen we er niet aan maar het is toch echt zo. Mannen en vrouwen zijn nou eenmaal niet hetzelfde. Ze zijn niet gelijk maar wel gelijkwaardig. Zo laat ik dat eerst maar even zeggen en duidelijk maken. We hebben verschillende soorten hormonen, in verschillende hoeveelheden in ons lichaam. Zo hebben vrouwen meer oestrogeen en progesteron en mannen meer testosteron. Dit maakt vrouwen zorgzamer dan mannen en het maakt mannen actie gerichter dan vrouwen. Daarbij hebben vrouwen een (menstruatie)cyclus en mannen niet. Dit heeft tot gevolg dat vrouwen elke maand door verschillende fase van haar cyclus heen gaat waarbij ze zich ook heel verschillend kan voelen met een week geleden. Vooral vrouwen met PMS klachten kennen dit wel. Mannen hebben geen cyclus. Zij zijn veel gelijkmatiger in hun stemmingen. Dat is een stuk makkelijker leven.

Luisteren versus oplossingen aandragen
Je kan je wellicht nu wel voorstellen dat vrouwen en mannen ook verschillend in het leven staan. Verschillende manier van denken en voelen hebben. Ook hun behoeften zijn verschillend. Waar een vrouw vooral wilt dat gehoord wordt, dat mensen naar haar luisteren en haar begrijpen als ze het moeilijk heeft, daar wil een man doorgaans liever niet teveel praten en luisteren maar hij wilt met name werken aan oplossingen. Als een vrouw dus met haar probleem komt, komt hij met oplossingen.. maar daar zit zij dan weer niet op te wachten. Tenminste niet gelijk. Ze wilt eerst haar verhaal kunnen doen, haar gevoel en emotie kunnen delen, daarna is ze pas geïnteresseerd in een oplossing. Als ze die niet allang zelf bedacht had...

Afijn.. ik ga je niet veel meer verklappen.. Mark weet het geweldig goed uit te leggen en samen kijken naar zijn seminar is een echte aanrader! Speciaal voor jou opgezocht met Nederlandse ondertiteling: Lach je weg naar een beter huwelijk. De DVD hiervan is ook te koop voor als je het samen met je partner wilt kijken. En lukt het met lachen niet helemaal, vraag dan relatietherapie bij mij aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik help jullie graag verder!

Bel voor een afspraak 06-81354307 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

0
0
0
s2sdefault