Verandering en groeien

Een lijdensweg kan het zijn als je ergens vast in zit waar je ongelukkig van wordt. Het kan er in sluipen. Eerst merkte je het nog niet zo maar langzaam aan voel je je steeds somberder worden. Je hebt vaker last van huilbuien of stemmingswisselingen, je voelt je niet lekker en dat duurt al een tijdje.

Wellicht slaap je ook slechter of korter of onrustiger. Allemaal kenmerken dat het niet zo lekker gaat. Dit zijn de eerste tekenen dat er iets in je leven is geslopen dat je maar beter wat aandacht kan geven door een onderzoekje te gaan doen wat er speelt.

Veranderen
Mensen vinden veranderen vaak moeilijk. Het vraagt van je dat je uit je "comfortzone" komt. Hoe oncomfortabel die comfortzone misschien ook is, het is nog steeds wel je houvast en dat wat jou bekend is. Uit je comfortzone komen betekent dat je het oude en vertrouwde los laat. Dat je er kritisch naar gaat kijken en dat je de confrontatie met moeilijke dingen aan gaat. Je zult daarmee onrust gaan ervaren en dat wilde je nou net even niet. Je hebt al zoveel aan je hoofd en verandering maakt dat het nog stressvoller wordt. Daarmee neigen we naar passief gedrag. Veranderen is vaak moeilijk en eng en daarom vermijden we het soms liever.

Groeien
Willen we echter een moeilijke situatie of periode het hoofd bieden dan zullen we onze moed bij elkaar dienen te verzamelen om een groei mogelijk te maken. Veranderen en verbeteren van onze levenssituatie en kwaliteit van leven, vraagt een stukje ontwikkeling en groei van onszelf. We gaan nieuwe dingen leren, nieuwe kennis op doen, een ander gezichtspunt innemen, nieuwe invalshoeken en perspectieven zien en van daaruit kunnen we op een andere manier leren om met ons probleem om te gaan.

Counseling helpt je groeien
Groeien is vallen en opstaan. Is proberen wat wel en niet werkt. We zullen ons flexibel op moeten stellen en fouten durven maken om te kunnen groeien. Lang niet altijd makkelijk en soms pijnlijk.. maar we komen er wel zolang we er maar ruimte voor maken. Wil jij geestelijk ook graag groeien? Jezelf ontwikkelen of jezelf helpen om uit een moeilijke situatie het beste te maken? Counseling en coaching kan jou helpen om te zorgen dat je los komt van waar je mee zit en die stappen te zetten naar een betere toekomst! 

 

0
0
0
s2smodern