Dat de waarheid niet bestaat is nog best een moeilijk concept, vooral als je veel ruzie maakt. Bovenstaande quote kwam uit Psychologie Magazine en ik kom het in de praktijk ook vaak tegen. Bij conflicten of relatieproblemen, wordt dat wat de ander vindt, al snel 'ongeldig' verklaard terwijl je maar beter even kan luisteren.

0
0
0
s2sdefault

Een cliënt van mij was vreselijk bang om te falen. Eigenlijk had ze nog nooit gefaald en alles met de spreekwoordelijke 'twee vingers in de neus' kunnen doen. Ze had nog nergens moeite voor hoeven moeten doen tot dan toe en ze haalde toch wel een 8. Het werd problematisch toen het niet meer zo vanzelfsprekend was dat ze een 8 kon halen. Toen ze merkte dat ze er hard voor moest werken en dat het niet meer genoeg was om alleen de les bij te wonen en je aantekeningen over te lezen.

0
0
0
s2sdefault

Waardering hebben voor elkaar is als lijm tussen de stenen van de relatie. Als je partner een vanzelfsprekendheid wordt waar je weinig waardering meer voor uitspreekt of laat merken dat je blij met hem of haar bent, dan loop je het risico dat de relatie langzaam maar zeker in het slop gaat raken.

0
0
0
s2sdefault

 

Relatieproblemen ontstaan vaak doordat er een gebrek aan verbinding wordt ervaren. Er wordt misschien nog wel met elkaar gesproken of gepraat maar waar het echt over dient te gaan komt niet meer ter sprake. Vaak ontstaan er ergernissen en irritaties wat uiteindelijk tot ruzie leidt. Hoe kan je dat tij keren? Welke tips helpen hierbij?

0
0
0
s2sdefault

In mijn spreekkamer tref ik vaak mensen aan die heel veel 'moeten'. Vooral van zichzelf... en soms ook van anderen. Dat leidt tot enorm veel stress en vaak ook angstklachten of depressieve gevoelens. Daar kan je maar beter wat aan doen.

0
0
0
s2sdefault
feed-image NIEUWS RSS FEED