Vaak willen mensen controle hebben of ervaren zij een controleverlies wat leidt tot angst, stress of depressie. Maar waar heb je nou eigenlijk echt controle over?

Vannacht had ik een bijzondere droom. Ik droomde dat ik leefde en het heel druk had in de wereld van Harry Potter. Met gemengde gevoelens word ik in de ochtend wakker over deze droom. Waarom droom ik over Harry Potter? Dat is meer iets voor mijn dochter, die is er fan van maar hoe kom ik daar nu toch weer bij? Maar er was een verklaring...

Het wordt regelmatig geuit in de praktijk. En de laatste lockdown-door-Corona-maanden vaker dan anders. Een wens tot zelfdoding, het niet meer verder willen leven. Dat het wel mag stoppen. 

Soms vind je van die pareltjes dat je het heel graag wilt delen met anderen. Dit was er zo eentje. Of het echt van een medicijnvrouw af komt weet ik niet maar de tekst sprak me heel erg aan.

Binnenkort is het weer Blue Monday. De dag in het jaar waarvan beweerd wordt dat de depressieve gevoelens het ergst zijn omdat de feestdagen voorbij zijn en er nog maandenlang winterse kou en grijze sombere luchten in het verschiet liggen. Het verminderde daglicht helpt er ook niet aan mee. Nu met de Corona dreiging en coronamaatregelen misschien nog wel actueler dan anders.

feed-image NIEUWS RSS FEED