Iris van Zomeren vertelt in haar eigen boek haar indrukwekkende levensverhaal. Een verhaal over een zeer onveilige jeugd met misbruik en mishandeling binnen het gezin, traumatische ervaringen met een pedoseksueel en de verwoestende gevolgen van pesten op school. Ze was nergens veilig. Ze kon alleen overleven door zich op te splitsen in meerdere persoonlijkheden.

De verzekeraars hebben hun zorgpremies voor 2022 bekend gemaakt. Voordat je een polis (opnieuw) afsluit is het handig om ze te vergelijken met jouw zorgwensen. Ieder jaar is dat nogal een uitzoekklusje maar de Zorgvergelijker van de Consumentenbond maakt het wel een stuk makkelijker.

Mijn psychosociale consulten vallen onder de aanvullende polis kopje Alternatieve Geneeswijzen. Zodra ik een overzicht heb van de vergoedingen zal ik dit hier delen.

Iedere ouder wil zijn kind weleens achter het behang plakken. De gebruiksaanwijzing is vaak ver te zoeken. Maar waarom moet iedere ouder het wiel zelf uitvinden? Waarom is er na de babytijd niet wat meer ondersteuning voor ouders?

 
Op woensdagavond 10 november jl. heeft mijn beroepsvereniging NFG, van de zorgverzekeraar het Zilveren Kruis een mail ontvangen dat wij psychosociaal therapeuten als beroepsorganisatie erkend blijven in 2022. Dát is mooi nieuws. Maar in diezelfde mail stond ook de volgende mededeling;
Een vrije vertaling naar het Nederlands van het gedicht:  The Art of Breathing van John Roedel.

feed-image NIEUWS RSS FEED