Meest gestelde vragen en antwoorden:

Kosten en vergoedingen

Wat kost een consult? 
Het actuele tarief is te vinden op de pagina van tarieven. Je vindt 'm hier.

Krijg ik een consult vergoed?
Afhankelijk van je zorgverzekering kan je in aanmerking komen voor een vergoeding in de kosten. Dit geldt meestal alleen voor consulten die je individueel doet. De meeste zorgverzekeringen vergoeden geen relatietherapie. Mijn consulten worden vaak vergoed via de aanvullende zorgpolis. Bel met je zorgverzekeraar als je wilt weten hoe het zit met vergoedingen of kijk op dit overzicht. Soms zijn werkgevers bereid om (een deel) van de kosten voor hun rekening te nemen. Immers jouw gezondheid is ook in hun belang. Een gezonde werknemer functioneert beter en kent minder ziekteverzuim.

Gaat het van mijn eigen risico af?
Omdat mijn zorg in de aanvullende polis wordt vergoed, gaat het niet van het eigen risico af. Dit geldt alleen voor psychische hulp uit de basisverzekering. 

Krijg ik relatietherapie vergoed?
Relatietherapie wordt meestal niet vergoed door je zorgverzekeraar. Een enkele keer wil een zorgverzekeraar daar nog wel eens een deel vergoeding voor geven vanuit een aanvullende zorgpolis maar dat gebeurt niet vaak. Vraag het na bij je zorgverzekeraar. Ik heb van cliënten begrepen dat VGZ maar ook DeltaLloyd in bepaalde aanvullende polissen hier vergoedingen in geeft.
 

Vertrouwelijkheid

Horen mijn ouders over alles wat ik hier vertel?
Je ouders worden niet ingelicht of geïnformeerd over wat je tijdens een consult vertelt. Er geldt hier een medisch beroepsgeheim. Er wordt enkel informatie gedeeld als jij daar toestemming voor geeft. Alleen in noodgevallen kan hiervan worden afgeweken.

Mag ik met mijn partner bespreken wat ik in therapie besproken heb?
Het is aan jezelf of je het met je partner wilt delen. Het is jouw zorgtraject, het medisch beroepsgeheim geldt alleen voor mij als behandelaar. Het is wel verstandig om af te wegen wat je wilt bespreken en hoe je dat wilt bespreken. Je kan dit eventueel in een consult met mij overleggen. Als jij dat wilt mag je partner ook meekomen naar een consult.

 

Behandeling psychische klachten

Behandel je ook paniekaanvallen of hyperventilatie klachten?
Hyperventilatie en paniekaanvallen vallen onder de angstklachten en die behandel ik ook. 

Hoe snel kan ik bij jou terecht?
Er zijn geen lange wachttijden op dit moment. Je kan, afhankelijk van je eigen ruimte en tijd, meestal binnen 1 tot 2 weken al starten. 

Heb ik een verwijsbrief nodig van de huisarts?
Je hebt geen verwijsbrief nodig omdat mijn consulten in de aanvullende zorgpolis worden vergoed. Voor zorg uit de aanvullende polis is geen verwijzing nodig. Je beslist daarvan zelf of je hulp wilt of niet. Als je het zelf betaalt heb je uiteraard ook geen verwijzing nodig.

Welke behandeling geef je?
Voor individuele behandeling maak ik gebruik van de methodiek counseling in combinatie met CGT (cognitieve gedragstherapie), ACT (acceptance and commitment therapy) of EMDR (trauma/angst therapie). Bij relatieproblemen of conflicten werk ik vooral met EFT (emotional focused therapy) en Geweldloos Communiceren. Ook pas hier ik mediation technieken toe.